Polik wołowy z borowikami i truflą, serwowany na puree ziemniaczanym

Polik wołowy z borowikami i truflą + puree

/ Polik wołowy z borowikami i truflą + puree

Polik wołowy z borowikami i truflą, serwowany na puree ziemniaczanym

Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową.
Atłasowe puree do towarzystwa.

10 porcji
Polik wołowy1.5 kg
Borowiki300 gr
Puree ziemniaczane2 kg
Śmietana 30%1l
Butter100 gr
Oliwa Truflowa20 ml
White wine50 ml
Onions50 gr
Oil20 ml
Puree Farm Frites przygotuj zgodnie z instrukcją, dodaj masło i sól.
Polik wołowy przygotuj wybierając jedną z metod przygotowania.
Przypraw solą i cukrem, wciąsnij odrobinę cytryny, wykończ masłem.
Borowiki podsmażamy na rozgranym oleju. Dodajemy cebule.
Możemy dodać świeży tymianek. Deglasujemy białym winem, podlewamy śmietanką 30% redukujemy do uzyskania odpowiedniej konsy.
Dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą truflową.
Zblanszowany brokuł, doprawiamy solą i pieprzem.
Polik wołowy118,1 zł
Borowiki18 zł
Puree ziemniaczane18 zł
Śmietanka 30%19,3 zł
Butter4,4 zł
Sól, Pieprz1 zł
Oliwa truflowa1,4 zł
White wine1,5 zł
Onions10 gr
Oil10 gr
Cost of 10 portions181,9 zł
Koszt 1 porcji18,19 zł
Suggested selling price49,5 zł
* the calculation presented is approximate
Create a set:
Create a dish with our product. Use our graphics and photos.
Product
Packaging / accessory
Advertising materials

See also other variants:

Share:

Write to us!

Need help choosing the right product/concept or want more information about it? Write to us!