Dla kogo?

Oferujemy kompleksowe rozwiązania gastronomiczne, które wspierają Twój biznes na każdym kroku. Od szybkiej obsługi w food truckach po pełną obsługę restauracyjną w hotelach – pomagamy uprościć codzienne wyzwania, dostarczając produkty, które łączą smak, jakość i efektywność.

Fast Food i Food trucki

Oferują popularne dania, wygodę i szybkie serwowanie.

Lokale często mają  ograniczona powierzchnię i trudne do przewidzenia natężenie ruchu – stąd potrzeba dużej elastyczności i prostych rozwiązań organizacyjnych.

Kierujemy do tego segmentu szeroką ofertę  naszych najbardziej popularnych produktów  oraz gotowe koncepty na wynos, wraz z opakowaniami do serwowania i materiałami reklamowymi.

Bary i Bistro

Szybka obsługa i często większa ilość odwiedzających. Tutaj szczególnie liczy się efektywność działania, a brak pracowników może mocno utrudnić funkcjonowanie. Nasza oferta doskonale odpowiada na potrzeby tego segmentu – tutaj sprawdzą się nasze pyszne polskie i międzynarodowe klasyki czy dedykowane produkty dla dzieci.

Parki rozrywki

Odwiedzane co roku przez miliony gości, którzy spędzają na zabawie wiele godzin. Żywienie jest w tym segmencie istotnym składnikiem biznesu – kluczowe są tutaj: efektywne serwowanie posiłków, zwiększenie ich ilości oraz różnorodność oferty. Niezależnie od specyfiki miejsca – indywidualnie dobieramy gamę produktów dostosowanych do specyfiki odwiedzających, natężenia ruchu oraz wykorzystywanego sprzętu.

Restauracje

Jesteśmy partnerem dla małych biznesów i dużych międzynarodowych sieci restauracji. Wszędzie tam gdzie najważniejsza jest doskonała jakość i smak – oferujemy wyjątkowe, kalibrowane produkty z certyfikowanych surowców. Gwarantują one doskonały efekt i powtarzalność porcji – przy mniejszej zależności od kompetencji i dostępności pracowników.

Hotele

Hotelowi goście oczekują możliwości zjedzenia posiłku – niezależnie od pory dnia i okoliczności. Bufet obiadowy, konferencyjny, menu a’la carte lub grupowe, lobby bar czy room service, w każdym z tych miejsc wysokojakościowe dania serwowane z uśmiechem – dają komfort i budują atmosferę gościnności. Ale to co gościom wydaje się oczywiste – wymaga ogromnych nakładów pracy, dostępności kwalifikowanych pracowników i doskonałej organizacji. Dzięki naszym produktom – można zrobić to prościej.

Kantyny i stołówki pracownicze

Główne oczekiwanie, które należy spełnić – to zróżnicowana oferta pełna apetycznych dań . Niezależnie od dostępnych urządzeń – w ciągu całego czasu serwowania – dania powinny być ciepłe, zachować smak i konsystencję, oraz być na bieżąco uzupełniane. Nasza oferta zapewnia spełnianie tych oczekiwań, jednocześnie jest odpowiedzią na braki kadrowe i rosnącą presję kosztów pracy.

Kafeterie

W tej grupie często menu jest wzbogacane o ciepłe przekąski i dania lunchowe. Aby uniknąć niepożądanych zapachów – instaluje się profesjonalne pieca. Produkty AJ Food sprawdzą się w takim przypadku doskonale – są dostosowane do przygotowywania w piecach konwekcyjnych i hybrydowych. Doradzamy w temacie nastawień i budowanie menu.

Żywienie zbiorowe – edukacja

Tworzenie posiłków w jednostkach oświaty – wymaga stosowania ogólnych zasad zdrowej diety, wymogów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku, oraz uwzględnienia preferencji smakowych dzieci i młodzieży. Dodatkowo – krótki czas na serwowanie dużej ilości dań – sprawia, że jest to duże wyzwanie.
Posiadamy dedykowaną grupę produktów – prawdziwych hitów dziecięcych, w pełni zgodnych z normami prawnymi w tym segmencie.