Historia firmy AJ Food sięga roku 2009 kiedy powstawały pierwsze koncepty Chips&Fish dedykowane dla segmentu street food w Polsce. Od 2014 roku rozpoczął się dynamiczny rozwój w oparciu o strategiczne partnerstwo z firmą Farm Frites w Polsce.
Głównym celem działania firmy jest tworzenie i wdrażanie konceptów sprzedażowych łączących komplementarność produktów i funkcjonalność opakowań w codziennej produkcji jedzenia w lokalach gastronomicznych na miejscu i na wynos.
Firma AJ Food oferuje szeroką gamę produktów convenience, które są dedykowane dla segmentu HoReCa w formie atrakcyjnych konceptów zwiększających zyski. Wiodącymi produktami są wyroby drobiowe (stripsy, nuggetsy, skrzydełka) jak również różnego rodzaju burgery wołowe, drobiowe i wegetariańskie.
Największym powodzeniem cieszą się koncepty takie jak „Top Burgers & Fries” lub „Chips & Chicken” oparte o frytki, burgery i stripsy, które są często serwowane w restauracjach jako startery, przekąski lub dania główne.
Ostatnio furorę robią koncepty dedykowane dla gastronomii produkującej jedzenie na wynos „Food to Go” w których wiodącą rolę odgrywają frytki „powlekane” Farm Frites o wydłużonej chrupkości wraz ze stripsami drobiowymi albo z kawałkami ryby w cieście piwnym.
Dla takich konceptów AJ Food oferuje specjalnie opracowane opakowania gwarantujące satysfakcję konsumenta zamawiającego dostawę do domu.
Oferowane koncepty można znaleźć w punktach gastronomicznych na terenie całego kraju.