Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową. Atłasowe puree do towarzystwa.

/ Polik wołowy z borowikami i truflą + puree
Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową. Atłasowe puree do towarzystwa.
| Polik wołowy | 1.5 kg |
| Borowiki | 300 gr |
| Mashed potatoes | 2 kg |
| Śmietana 30% | 1l |
| Butter | 100 gr |
| Oliwa Truflowa | 20 ml |
| White wine | 50 ml |
| Onions | 50 gr |
| Oil | 20 ml |
| Puree Farm Frites przygotuj zgodnie z instrukcją, dodaj masło i sól. |
| Polik wołowy przygotuj wybierając jedną z metod przygotowania. |
| Przypraw solą i cukrem, wciąsnij odrobinę cytryny, wykończ masłem. |
| Borowiki podsmażamy na rozgranym oleju. Dodajemy cebule. |
| Możemy dodać świeży tymianek. Deglasujemy białym winem, podlewamy śmietanką 30% redukujemy do uzyskania odpowiedniej konsy. |
| Dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą truflową. |
| Zblanszowany brokuł, doprawiamy solą i pieprzem. |
| Polik wołowy | PLN 118.1 |
| Borowiki | 18 zł |
| Mashed potatoes | 18 zł |
| Śmietanka 30% | 19,3 zł |
| Butter | 4,4 zł |
| Sól, Pieprz | 1 zł |
| Oliwa truflowa | 1,4 zł |
| White wine | PLN 1.5 |
| Onions | 10 gr |
| Oil | 10 gr |
| Cost of 10 portions | 181,9 zł |
| Cost of 1 portion | 18,19 zł |
| Suggested selling price | 49,5 zł |
Share:
Need help choosing the right product/concept or want more information about it? Write to us!