Luzowane udo na chrupiących warzywach

Luzowane udo na chrupiących warzywach

Proste do przygotowanie danie. Luzowane udo marynowane podane na chrupiących warzywach.

Kalkulacja dla 10 porcji
Luzowane udo z kurczaka marynowane AJ Food10 szt.
Cebula100 g
Szalotka100 g
Bataty300 g
Pomidorki koktajlowe300 g
Groszek200 g
Jarmuż150 g
Brokuł400 g
Małe ziemniaczki200 g
Białe wino200 ml
Masło70 g
Olej150 ml
Sól i pieprzdo smaku
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Szalotki przekrój na pół i wrzuć na patelnię.
Batata pokrój w kostkę i również wrzuć na patelnię.
Brokuł ugotuj w wodzie do momentu, aż będzie al dente.
Pozostałe warzywa również wrzuć na patelnię (pomidorki dodaj jako ostatnie).
Dodaj wino, masło, sól i pieprz.
Luzowane udo marynowane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wyłóż wszystko na głębszy talerz, zaczynając od warzyw.
Luzowane udo z kurczaka marynowane AJ Food42,39 zł
Cebula 100 g1,60 zł
Szalotka 100 g1,92 zł
Bataty 300 g4,30 zł
Pomidorki koktajlowe 300 g6,73 zł
Groszek 200 g3,50 zł
Jarmuż 150 g7,99 zł
Brokuł 400 g8,99 zł
Małe ziemniaczki 200 g3,30 zł
Białe wino 200 ml5,33 zł
Masło 70 g3,65 zł
Olej 150 ml 1,50 zł
Sól i pieprz do smaku0,03 zł
koszt porcji9,12
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!