Ramen z marynowanym udem

Ramen z marynowanym udem z kurczaka czyli klasyczne danie kuchni azjatyckiej, uwielbiane przez klientów za swoje bogate smaki i aromatyczny bulion.

Kalkulacja na 10 porcji
Pręga wołowa1 kg
Żeberka wieprzowe1 kg
Skrzydełka z kurczaka1 kg
Luzowane udo marynowane10 szt.
Pierożki gyoza z warzywami AJ Food10 szt.
Marchewki300 g
Seler200 g
Pietruszka200 g
Kapusta pekińska300 g
Cebula200 g
Imbir70 g
Liście laurowe3 szt.
Ziarna ziela angielskiego5 szt.
Kapusta pak choi200 g
Jajka5 szt.
Makaron ramen1 kg
Sezam5 łyżeczek
Ugotuj jajka (6 minut), obierz je i zamarynuj w sosie teriyaki na 12 godzin.
Bulion: Umieść mięso (pręgę, żeberka, skrzydełka) w dużym garnku, zalej zimną wodą i zagotuj. Po 10 minutach odcedź, wypłucz mięso i garnek, a następnie ponownie zalej 5 litrami świeżej wody.
Gotuj na małym ogniu przez 4–6 godzin, zbierając szumowiny. Po ugotowaniu przecedź, oddziel mięso od kości.
Dodatki: Luzowane udo oraz pierożki gyoza przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Blanszuj kapustę pak choi we wrzątku przez 2 minuty.
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Serwowanie: Włóż ugotowany makaron do misek.
Dodaj pak choi i pół jajka, a całość zalej bulionem. Na wierzchu ułóż pokrojone udo i jeden pierożek.
Posyp sezamem.
Pręga wołowa 1 kg39,99 zł
Żeberka wieprzowe 1 kg 16,90 zł
Skrzydełka z kurczaka 1 kg11,99 zł
Luzowane udo marynowane 10 szt.42,39 zł
Pierożki gyoza z warzywami AJ Food 10 szt.5,74 zł
Marchewki 300 g1,05 zł
Seler 200 g1,60 zł
Pietruszka 200 g1,25 zł
Kapusta pekińska 300 g1,65 zł
Cebula 200 g0,74 zł
Imbir 70 g1,75 zł
Liście laurowe 3 szt. 0,03 zł
Ziarna ziela angielskiego 5 szt. 0,05 zł
Kapusta pak choi 200 g4,40 zł
Jajka 5 szt.2,50 zł
Makaron ramen 1 kg21,45 zł
Sezam 5 łyżeczek0,28 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!