Klasyczny burger z soczystą wołowiną! Idealnie dopasowane sosy i chrupiące warzywa tworzą idealną całość zamkniętą w bułce.

/ Burgery na wiele sposobów
Klasyczny burger z soczystą wołowiną! Idealnie dopasowane sosy i chrupiące warzywa tworzą idealną całość zamkniętą w bułce.
| Burger wołowy | 200 g |
| Bułka | ⌀120 |
| Pomidora 2 plastry | 30 g |
| Ogórka szwedzkiego 6 plastrów | |
| Czerwona cebula | 15 g |
| 2 Liście sałaty lodowej | |
| American ketchup | 25 g |
| Musztarda | 25 g |
| Bułkę pokrój na dwie części i zapiecz przez 3 min w temperaturze 200C. |
| W tym czasie smaż burgera wołowego około 5 minut w 200C, |
| Następnie zdejmij go i przypraw solą i czarnym pieprzem. |
| Zapieczoną bułkę polej z dwóch stron ketchupem i musztardą. |
| Na dolnej części bułki układaj kolejno sałatę, mięso, pomidora, ogórka i cebulę. |
| Całość przykryj drugą zapieczoną połówką bułki. |
| Burgera najlepiej serwuj z frytkami. |
| Burger wołowy 200 g | 11,15 zł |
| Bułka ⌀120 | 2,50 zł |
| 2 plastry pomidora | 0,96 zł |
| 6 plasterków ogórka szwedzkiego | 0,60 zł |
| 10 g czerwonej cebuli | 0,06 zł |
| 2-3 liście sałaty lodowej | 0,60 zł |
| Ketchup | 0,58 zł |
| Musztarda | 0,21 zł |
| Sól | 0,05 zł |
| Pieprz | 0,05 zł |
| Koszt porcji | 16,76 zł |
| Sugerowaa cena sprzedaży | 44,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!