Klasyczny burger z soczystą wołowiną! Idealnie dopasowane sosy i chrupiące warzywa tworzą idealną całość zamkniętą w bułce.
/ Burgery na wiele sposobów
Klasyczny burger z soczystą wołowiną! Idealnie dopasowane sosy i chrupiące warzywa tworzą idealną całość zamkniętą w bułce.
Burger wołowy | 200 g |
Bułka | ⌀120 |
Pomidora 2 plastry | 30 g |
Ogórka szwedzkiego 6 plastrów | |
Czerwona cebula | 15 g |
2 Liście sałaty lodowej | |
American ketchup | 25 g |
Musztarda | 25 g |
Bułkę pokrój na dwie części i zapiecz przez 3 min w temperaturze 200C. |
W tym czasie smaż burgera wołowego około 5 minut w 200C, |
Następnie zdejmij go i przypraw solą i czarnym pieprzem. |
Zapieczoną bułkę polej z dwóch stron ketchupem i musztardą. |
Na dolnej części bułki układaj kolejno sałatę, mięso, pomidora, ogórka i cebulę. |
Całość przykryj drugą zapieczoną połówką bułki. |
Burgera najlepiej serwuj z frytkami. |
Burger wołowy 200 g | 7,03 zł |
Bułka ⌀120 | 2 zł |
2 plastry pomidora | 0,30 zł |
6 plasterków ogórka szwedzkiego | 0,20 zł |
10 g czerwonej cebuli | 0,10 zł |
2-3 liście sałaty lodowej | 0,60 zł |
Ketchup | 0,60 zł |
Musztarda | 0,47 zł |
Sól | |
Pieprz | |
Koszt porcji | 11,30 zł |
Sugerowaa cena sprzedaży | 34 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!