Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe podane z ziemniakami z dodatkiem pieczonej dyni to danie idealne nie tylko na jesień.
/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe podane z ziemniakami z dodatkiem pieczonej dyni to danie idealne nie tylko na jesień.
Małe ziemniaczki, schłodzone Farm Frites | 1kg |
Poliki wołowe, gotowane w niskiej temperaturze | 3kg |
Sos z polika | |
Olej | 80ml |
Boczek | 150g |
Szalotki | 100g |
Pieczona dynia | 1,2kg |
Oliwa smakowa z papryczką | 10ml |
Czosnek | 50g |
Szczypiorek | 50g |
Czerwone wino (opcjonalnie) | 50ml |
Tymianek | |
Sól | |
Składniki na 10 porcji |
Rozmrożone policzki wraz sosem wyłóż na blaszkę i piecz w piekarniku przez ok. 8 minut w temperaturze 170°C. |
Dynię pokrój w półksiężyce, dodaj sól, czosnek i tymianek |
Oblej oliwą z papryczką, dokładnie wymieszaj i ułóż na blaszce. |
Piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 170°C. |
Na oleju podsmaż szalotkę i boczek, dodaj małe ziemniaczki schłodzone. |
Jeśli potrzeba dopraw solą. |
Na koniec dodaj posiekany szczypior. |
Poliki wyciągamy z piekarnika. |
Przelej sos do rondelka i zredukuj. |
Dopraw solą i opcjonalnie odrobiną czerwonego wina. |
Na talerz wyłóż ziemniaki, pieczoną dynię i polik wołowy. |
Wszystko polej odrobiną sosu. |
1kg Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites | 7,79 zł |
3kg polika wołowego, gotowanego w niskiej temperaturze | 183 zł |
sos z polika | |
80 ml oleju | 0,08 zł |
150g boczku | 0,38 zł |
100g szalotki | 0,40 zł |
1,2kg pieczonej dyni | 8,32 zł |
10ml oliwy smakowej w papryczką | 0,60 zł |
50g czosnku | 0,94 zł |
50g szczypioru | 3,44 zł |
50ml czerwonego wina (opcjonalnie) | 2,14 zł |
Tymianek | |
Sól | |
Koszt 10 porcji | 207,09 |
Koszt porcji | 20,71 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 62,13 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!