Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe podane z ziemniakami z dodatkiem pieczonej dyni to danie idealne nie tylko na jesień.

/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe podane z ziemniakami z dodatkiem pieczonej dyni to danie idealne nie tylko na jesień.
| Małe ziemniaczki, schłodzone Farm Frites | 1kg |
| Poliki wołowe, gotowane w niskiej temperaturze | 3kg |
| Sos z polika | |
| Olej | 80ml |
| Boczek | 150g |
| Szalotki | 100g |
| Pieczona dynia | 1,2kg |
| Oliwa smakowa z papryczką | 10ml |
| Czosnek | 50g |
| Szczypiorek | 50g |
| Czerwone wino (opcjonalnie) | 50ml |
| Tymianek | |
| Sól | |
| Składniki na 10 porcji |
| Rozmrożone policzki wraz sosem wyłóż na blaszkę i piecz w piekarniku przez ok. 8 minut w temperaturze 170°C. |
| Dynię pokrój w półksiężyce, dodaj sól, czosnek i tymianek |
| Oblej oliwą z papryczką, dokładnie wymieszaj i ułóż na blaszce. |
| Piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 170°C. |
| Na oleju podsmaż szalotkę i boczek, dodaj małe ziemniaczki schłodzone. |
| Jeśli potrzeba dopraw solą. |
| Na koniec dodaj posiekany szczypior. |
| Poliki wyciągamy z piekarnika. |
| Przelej sos do rondelka i zredukuj. |
| Dopraw solą i opcjonalnie odrobiną czerwonego wina. |
| Na talerz wyłóż ziemniaki, pieczoną dynię i polik wołowy. |
| Wszystko polej odrobiną sosu. |
| 1kg Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites | 7,79 zł |
| 3kg polika wołowego, gotowanego w niskiej temperaturze | 234,75 zł |
| sos z polika | |
| 80 ml oleju | 0,40 zł |
| 150g boczku | 6,00 zł |
| 100g szalotki | 0,76 zł |
| 1,2kg pieczonej dyni | 12,50 zł |
| 10ml oliwy smakowej w papryczką | 0,88 zł |
| 50g czosnku | 1,14 zł |
| 50g szczypioru | 1,47 zł |
| 50ml czerwonego wina (opcjonalnie) | 1,70 zł |
| Tymianek | 0,05 zł |
| Sól | 0,05 zł |
| Koszt 10 porcji | 268,99 zł |
| Koszt porcji | 26,75 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży | 81,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!