Pieczone policzki wołowe podane z ziemniakami i pieczoną dynią

/ Dania z wołowiną sous vide

Pieczone policzki wołowe podane z ziemniakami i pieczoną dynią

Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe podane z ziemniakami z dodatkiem pieczonej dyni to danie idealne nie tylko na jesień.

Małe ziemniaczki, schłodzone Farm Frites 1kg
Poliki wołowe, gotowane w niskiej temperaturze3kg
Sos z polika
Olej80ml
Boczek150g
Szalotki100g
Pieczona dynia1,2kg
Oliwa smakowa z papryczką10ml
Czosnek50g
Szczypiorek50g
Czerwone wino (opcjonalnie)50ml
Tymianek
Sól
Składniki na 10 porcji
Rozmrożone policzki wraz sosem wyłóż na blaszkę i piecz w piekarniku przez ok. 8 minut w temperaturze 170°C.
Dynię pokrój w półksiężyce, dodaj sól, czosnek i tymianek
Oblej oliwą z papryczką, dokładnie wymieszaj i ułóż na blaszce.
Piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 170°C.
Na oleju podsmaż szalotkę i boczek, dodaj małe ziemniaczki schłodzone.
Jeśli potrzeba dopraw solą.
Na koniec dodaj posiekany szczypior.
Poliki wyciągamy z piekarnika.
Przelej sos do rondelka i zredukuj.
Dopraw solą i opcjonalnie odrobiną czerwonego wina.
Na talerz wyłóż ziemniaki, pieczoną dynię i polik wołowy.
Wszystko polej odrobiną sosu.
1kg Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites7,79 zł
3kg polika wołowego, gotowanego w niskiej temperaturze183 zł
sos z polika
80 ml oleju0,08 zł
150g boczku0,38 zł
100g szalotki0,40 zł
1,2kg pieczonej dyni8,32 zł
10ml oliwy smakowej w papryczką0,60 zł
50g czosnku0,94 zł
50g szczypioru3,44 zł
50ml czerwonego wina (opcjonalnie)2,14 zł
Tymianek
Sól
Koszt 10 porcji207,09
Koszt porcji20,71 zł
Sugerowana cena sprzedaży62,13 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!