Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe w klasycznej odsłonie podane z puree maślanym w towarzystwie buraków oraz marchewki.
/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Policzki wołowe w klasycznej odsłonie podane z puree maślanym w towarzystwie buraków oraz marchewki.
| Puree ziemniaczanego Farm Frites | 1,5 kg |
| Polika wołowe, gotowane w niskiej temperaturze | 3 kg |
| Sos z polika | |
| Bulion | |
| Brandy | 50 ml |
| Cukier | 50 g |
| Masło | 200 g |
| Ocet winogronowy | 10 ml |
| Sól | |
| Marchew | 1 kg |
| Orzechy | 10 g |
| Miód | 50 g |
| Czerwone wino | 300 ml |
| Maliny | 100 g |
| Cukier | 50 g |
| Poliki wołowe wraz z sosem przełóż do rondelka i podgrzewaj na wolnym ogniu przez około 7 min. |
| Na patelnię wlej bulion i dodaj puree ziemniaczane. Gdy nabierze jednolitej konsystencji dodaj odrobinę soli i masła, mieszając połącz wszystkie składniki. |
| Marchew obierz, zblanszuj, przełóż na patelnię i karmelizuj. Dodaj: orzechy, miód i podlej winem. Zredukuj do momentu, aż wino odparuje. Na koniec dodaj masło (30g). |
| Buraki ugotuj, potnij w nieregularne kawałki i przełóż do rondelka. Dodaj cukier, maliny i czerwone wino. Gdy wino odparuje dodaj masło (140g) i dopraw pieprzem. |
| Sos z polików dopraw cukrem, brandy i octem winogronowym. Po uzyskaniu odpowiedniego smaku zagęść odrobiną masła. |
| Na talerz wyłóż puree i poliki. Z boku ułóż buraka, marchewkę wraz z orzechami. Poliki oblej sosem i serwuj. |
| Puree ziemniaczanego Farm Frites 1,5 kg | 16,71 zł |
| Poliki wołowe, gotowane w niskiej temperaturze 3 kg | 243,75 zł |
| Sos z polika | |
| Bulion | 5,50 zł |
| Brandy 50 ml | 6,70 zł |
| Cukier 50 g | 0,18 zł |
| Masło 200 g | 6,28 zł |
| Ocet winogronowy 10 ml | 1,20 zł |
| Sól | 0,05 |
| Marchew 1 kg | 3,99 zł |
| Orzechy 10 g | 0,19 zł |
| Miód 50 g | 2,10 zł |
| Wino białe 200 ml | 8,00 zł |
| Buraki 1 kg | 1,20 zł |
| Wino czerwone 300 ml | 10.20 zł |
| Maliny 100 g | 4,80 zł |
| Koszt 10 porcji | 310,85 zł |
| Koszt porcji | 31,09 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży | 93,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!