Tradycyjny burger wołowy w serowej wersji! Soczysta wołowina w połączeniu z warzywami oraz sosami zamknięte w bułce. Wszystko oblane gorącym sosem serowym i podane z frytkami. Serowe szaleństwo nie tylko w zimę!
Tradycyjny burger wołowy w serowej wersji! Soczysta wołowina w połączeniu z warzywami oraz sosami zamknięte w bułce. Wszystko oblane gorącym sosem serowym i podane z frytkami. Serowe szaleństwo nie tylko w zimę!
Burger wołowy | 200 g |
Bułka | ⌀120 |
Pomidor | 30 g |
Pieczarek sztuk 2 | |
Bekon 2 plastry | 30 g |
Sałata karbowana 2 liście | |
Masło | 10 g |
Ser ementaler | |
Sos burgerowy | 25 g |
Sos serowy | 75 g |
Sól | |
Pieprz | |
Frytki Fast Fry 10 mm | 150 g |
Bułkę pokrój na dwie części i zapiecz przez 3 min w temperaturze 200C. W tym czasie smaż burgera wołowego około 5 minut w 200C, |
Pod koniec smażenia połóż na nim plaster sera, aby się rozpuścił. |
Pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle i dopraw solą oraz pieprzem. |
Boczek ugrilluj. |
Zapieczoną bułkę polej z dwóch stron sosem do hamburgerów. |
Na dolnej części bułki układaj kolejno sałatę, pomidora, mięso, boczek, pieczarki, sałatę i pomidora. |
Całość przykryj drugą zapieczoną połówką bułki. |
Przed serwisem burgera polej burgera podgrzanym sosem serowym. |
Burger wołowy 200 g | 7,03 zł |
Bułka ⌀120 | 2 zł |
Pomidor 30 g | 0,30 zł |
Pieczarki sztuk 2 | 0,15 zł |
Bekonu 2 plastry 30 g | 3,75 zł |
Sałata karbowana dwa liście | 0,60 zł |
Masło 10 g | 0,41 zł |
Ser ementaler | 0,20 zł |
Sos burgerowy 25 g | 0,69 zł |
Sos serowy 75 g | 1,75 zł |
Sól | |
Pieprz | |
Frytki Fast Fry 10 mm 150 g | 1,65 zł |
Koszt porcji | 18,53 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 55 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!