Burger wołowy z sosem serowym i frytkami

Burger wołowy z sosem serowym i frytkami

Tradycyjny burger wołowy w serowej wersji! Soczysta wołowina w połączeniu z warzywami oraz sosami zamknięte w bułce. Wszystko oblane gorącym sosem serowym i podane z frytkami. Serowe szaleństwo nie tylko w zimę!

Burger wołowy200 g
Bułka ⌀120
Pomidor 30 g
Pieczarek sztuk 2
Bekon 2 plastry30 g
Sałata karbowana 2 liście
Masło 10 g
Ser ementaler
Sos burgerowy 25 g
Sos serowy75 g
Sól
Pieprz
Frytki Fast Fry 10 mm150 g
Bułkę pokrój na dwie części i zapiecz przez 3 min w temperaturze 200C. W tym czasie smaż burgera wołowego około 5 minut w 200C,
Pod koniec smażenia połóż na nim plaster sera, aby się rozpuścił.
Pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle i dopraw solą oraz pieprzem.
Boczek ugrilluj.
Zapieczoną bułkę polej z dwóch stron sosem do hamburgerów.
Na dolnej części bułki układaj kolejno sałatę, pomidora, mięso, boczek, pieczarki, sałatę i pomidora.
Całość przykryj drugą zapieczoną połówką bułki.
Przed serwisem burgera polej burgera podgrzanym sosem serowym.
Burger wołowy 200 g 7,03 zł
Bułka ⌀1202 zł
Pomidor 30 g0,30 zł
Pieczarki sztuk 20,15 zł
Bekonu 2 plastry 30 g3,75 zł
Sałata karbowana dwa liście0,60 zł
Masło 10 g0,41 zł
Ser ementaler0,20 zł
Sos burgerowy 25 g0,69 zł
Sos serowy 75 g1,75 zł
Sól
Pieprz
Frytki Fast Fry 10 mm 150 g1,65 zł
Koszt porcji18,53 zł
Sugerowana cena sprzedaży55 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!