Klasyczne dania na talerzu, które zasmakują każdemu! Tradycyjny, ręcznie robiony kotlet schabowy podany z ziemniaczkami podsmażonymi z boczkiem i buraczkami.
/ Klasyki kuchni - na szybko
Klasyczne dania na talerzu, które zasmakują każdemu! Tradycyjny, ręcznie robiony kotlet schabowy podany z ziemniaczkami podsmażonymi z boczkiem i buraczkami.
Kotlet schabowy 1 szt. | 170 g |
Ziemniaki | 150 g |
Surowy boczek | 15 g |
Pieczone buraczki (tarte) | 120 g |
Biała cebula (w kostkę) | 15 g |
Pieczarki | 20 g |
Masło | 15 g |
Koper | |
Cukier, sól, pieprz | |
Sok z cytryny |
Kotleta schabowego wysmaż w głębokim tłuszczu w temperaturze 175°C. |
Ziemniaki obsmaż na patelni z pokrojonym boczkiem, dopraw przyprawą do pieczonych ziemniaków. |
Buraczki upieczone, potarte na drobnych oczkach, przesmaż wraz z cebulą na maśle, dopraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. |
Na koniec dodaj masło. Pieczarkę, podsmaż na maśle, dopraw pieprzem, solą i dodaj świeży koper. |
Kotlet schabowy 170 g / 1 szt. | 8,27 zł |
Ziemniaki 150 g | 0,68 zł |
Boczku surowego 15 g | 0,63 zł |
Pieczonych buraczków 120 g | 0,27 zł |
Białej cebuli 15 g | 0,04 zł |
Pieczarek 20 g | 0,15 zł |
Koper | 0,15 zł |
Cukier | 0,10 zł |
Sok z cytryny | 0,20 zł |
Sól | 0,05 zł |
Przyprawa do ziemniaków | 0,58 zł |
Koszt porcji | 11,51 zł |
Sugerowana cena porcji | 39 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!