Kotlet schabowy podany z ziemniakami z boczkiem i buraczkami zasmażanymi

/ Klasyki kuchni - na szybko

Kotlet schabowy podany z ziemniakami z boczkiem i buraczkami zasmażanymi

Klasyczne dania na talerzu, które zasmakują każdemu! Tradycyjny, ręcznie robiony kotlet schabowy podany z ziemniaczkami podsmażonymi z boczkiem i buraczkami.

 

Kotlet schabowy 1 szt.170 g
Ziemniaki150 g
Surowy boczek15 g
Pieczone buraczki (tarte)120 g
Biała cebula (w kostkę)15 g
Pieczarki20 g
Masło15 g
Koper
Cukier, sól, pieprz
Sok z cytryny
Kotleta schabowego wysmaż w głębokim tłuszczu w temperaturze 175°C.
Ziemniaki obsmaż na patelni z pokrojonym boczkiem, dopraw przyprawą do pieczonych ziemniaków.
Buraczki upieczone, potarte na drobnych oczkach, przesmaż wraz z cebulą na maśle, dopraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Na koniec dodaj masło. Pieczarkę, podsmaż na maśle, dopraw pieprzem, solą i dodaj świeży koper.
Kotlet schabowy 170 g / 1 szt.8,27 zł
Ziemniaki 150 g 0,68 zł
Boczku surowego 15 g0,63 zł
Pieczonych buraczków 120 g 0,27 zł
Białej cebuli 15 g 0,04 zł
Pieczarek 20 g0,15 zł
Koper 0,15 zł
Cukier 0,10 zł
Sok z cytryny 0,20 zł
Sól 0,05 zł
Przyprawa do ziemniaków 0,58 zł
Koszt porcji 11,51 zł
Sugerowana cena porcji 39 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!