Klasyczne dania na talerzu, które zasmakują każdemu! Tradycyjny, ręcznie robiony kotlet schabowy podany z ziemniaczkami podsmażonymi z boczkiem i buraczkami.

/ Klasyki kuchni - na szybko
Klasyczne dania na talerzu, które zasmakują każdemu! Tradycyjny, ręcznie robiony kotlet schabowy podany z ziemniaczkami podsmażonymi z boczkiem i buraczkami.
| Kotlet schabowy 1 szt. | 170 g |
| Ziemniaki | 150 g |
| Surowy boczek | 15 g |
| Pieczone buraczki (tarte) | 120 g |
| Biała cebula (w kostkę) | 15 g |
| Pieczarki | 20 g |
| Masło | 15 g |
| Koper | |
| Cukier, sól, pieprz | |
| Sok z cytryny |
| Kotleta schabowego wysmaż w głębokim tłuszczu w temperaturze 175°C. |
| Ziemniaki obsmaż na patelni z pokrojonym boczkiem, dopraw przyprawą do pieczonych ziemniaków. |
| Buraczki upieczone, potarte na drobnych oczkach, przesmaż wraz z cebulą na maśle, dopraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. |
| Na koniec dodaj masło. Pieczarkę, podsmaż na maśle, dopraw pieprzem, solą i dodaj świeży koper. |
| Kotlet schabowy 170 g / 1 szt. | 8,27 zł |
| Ziemniaki 150 g | 1,17 zł |
| Boczku surowego 15 g | 0,60 zł |
| Pieczonych buraczków 120 g | 1,04 zł |
| Białej cebuli 15 g | 0,08 zł |
| Pieczarek 20 g | 0,18 zł |
| Koper | 0,05 zł |
| Cukier | 0,03 zł |
| Sok z cytryny | 0,50 zł |
| Sól | 0,05 zł |
| Przyprawa do ziemniaków | 0,10 zł |
| Koszt porcji | 12,07 zł |
| Sugerowana cena porcji | 36,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!