Klasysyka z twistem. Smashowane kotlety wołowe z grillowanym jabłkiem i słodko- ostrym chutney.

Klasysyka z twistem. Smashowane kotlety wołowe z grillowanym jabłkiem i słodko- ostrym chutney.
| Burger wołowy 200 g | 1 szt. |
| Cebula duża | 1 szt. |
| Cheddar plastry | 2 szt. |
| Masło łyżka | 1 szt. |
| Sól pieprz | Szczypta dla smaku |
| Brandy | 5 ml |
| Papryka ostra | Szczypta dla smaku |
| Sos majonezowy | 30 g |
| Jabłka | 50 g |
| Bułkę przyrumień na płycie grillowej |
| Burgera odmroź, podziel na 2 części, uformuj kulki |
| Ugriluj połowę jabłek. Przygotuj sos z whisky i ostrej papryki |
| Na płytę grillową połóż plastry jabłka i cebuli oraz kotlety |
| Kotlety rozgnieć praską i griluj (temp/ 250 stopni) do uzyskania skarmelizowanych brzegów |
| Podważ szpatułką i odwróć na drugą stronę. Posól, połóż plasterki sera i smaż przez krótką chwilę |
| Bułkę posmaruj sosem z jabłek, wyłóż kotlety przełożone serem. Na górę wyłóż plastry jabłek i cebuli |
| Górę bułki posmaruj sosem majonezowym i przykryj bułkę |
| Burger wołowy 200 g | 11,15 zł |
| Cebula duża | 0,09 zł |
| Cheddar plastry | 1,44 zł |
| Masło łyżka | 0,31 zł |
| Sól pieprz | 0,1 zł |
| Brandy | 0,3 zł |
| Papryka ostra | 0,2 zł |
| Sos majonezowy | 0,6 zł |
| Jabłka | 0,2 zł |
| Koszt 1 porcji | 14,19 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!