Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Żebro wołowe podane z chrupiącymi frytkami oraz warzywami.
/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Żebro wołowe podane z chrupiącymi frytkami oraz warzywami.
Sos z żeberek | |
Ocet balsamiczny | 50 g |
Cukier | 70 g |
Miód | 30 g |
Marchew | 500 g |
Brokuł | 500 g |
Pieczarki | 500 g |
Czosnek | 100 g |
Masło | 200 g |
Tymianek | |
Papryczka piri piri | |
Sól, pieprz |
Z żeber zlej sos i połącz go z octem, cukrem i miodem. Zredukuj i dodaj papryczkę piri piri. |
Żebra wyłóż na blaszkę, posmaruj sosem i zapiecz w temperaturze 180°C przez około 8 minut, co jakiś czas smarując sosem. |
Marchew i brokuł zblanszuj i przełóż na patelnię. Podsmaż wraz z pieczarkami i dodaj czosnek, tymianek, masło, świeżo mielony pieprz i sól morską. |
Frytki usmaż w głębokim oleju w 175°C, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. |
Na talerz lub deskę do serwowania wyłóż frytki Steakhouse, na nie żebro. Z boku ułóż warzywa i sos w oddzielnym pojemniku. |
Żeberka wołowe wolno gotowane 6,5 kg | 430,63 zł |
Steakhouse Frites, 2000g | 21,80 zł |
Sos z żeberek | |
Ocet balsamiczny 50 g | 1,79 zł |
Cukier 70 g | 0,25 zł |
Miód 30 g | 2,82 zł |
Marchew 500 g | 2,00 zł |
Brokuł 500 g | 2,70 zł |
Pieczarki 500 g | 4,25 zł |
Czosnek 100 g | 2,28 zł |
Masło 200 g | 6,28 zł |
Tymianek | 0,05 zł |
Papryczka piri piri | 0,90 zł |
Sól, pieprz | 0,05 zł |
Koszt 10 porcji | 475,80 zł |
Koszt porcji | 47,58 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 140,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!