Pieczone żebro wołowe podane z frytkami i warzywami

/ Dania z wołowiną sous vide

Pieczone żebro wołowe podane z frytkami i warzywami

Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Żebro wołowe podane z chrupiącymi frytkami oraz warzywami.

Sos z żeberek
Ocet balsamiczny50 g
Cukier70 g
Miód30 g
Marchew500 g
Brokuł500 g
Pieczarki500 g
Czosnek100 g
Masło200 g
Tymianek
Papryczka piri piri
Sól, pieprz
Z żeber zlej sos i połącz go z octem, cukrem i miodem. Zredukuj i dodaj papryczkę piri piri.
Żebra wyłóż na blaszkę, posmaruj sosem i zapiecz w temperaturze 180°C przez około 8 minut, co jakiś czas smarując sosem.
Marchew i brokuł zblanszuj i przełóż na patelnię. Podsmaż wraz z pieczarkami i dodaj czosnek, tymianek, masło, świeżo mielony pieprz i sól morską.
Frytki usmaż w głębokim oleju w 175°C, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Na talerz lub deskę do serwowania wyłóż frytki Steakhouse, na nie żebro. Z boku ułóż warzywa i sos w oddzielnym pojemniku.
Żeberka wołowe wolno gotowane 6,5 kg414,38 zł
Sos z żeberek
Ocet balsamiczny 50 g3,70 zł
Cukier 70 g0,24 zł
Miód 30 g1,35 zł
Marchew 500 g1,99 zł
Brokuł 500 g4,99 zł
Pieczarki 500 g8,09 zł
Czosnek 100 g1,89 zł
Masło 200 g8 zł
Tymianek
Papryczka piri piri0,80 zł
Sól, pieprz
Koszt 10 porcji 445,43 zł
Koszt porcji44,54 zł
Sugerowana cena sprzedaży133
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!