Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Żebro wołowe podane z chrupiącymi frytkami oraz warzywami.

/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Żebro wołowe podane z chrupiącymi frytkami oraz warzywami.
| Sos z żeberek | |
| Ocet balsamiczny | 50 g |
| Cukier | 70 g |
| Miód | 30 g |
| Marchew | 500 g |
| Brokuł | 500 g |
| Pieczarki | 500 g |
| Czosnek | 100 g |
| Masło | 200 g |
| Tymianek | |
| Papryczka piri piri | |
| Sól, pieprz |
| Z żeber zlej sos i połącz go z octem, cukrem i miodem. Zredukuj i dodaj papryczkę piri piri. |
| Żebra wyłóż na blaszkę, posmaruj sosem i zapiecz w temperaturze 180°C przez około 8 minut, co jakiś czas smarując sosem. |
| Marchew i brokuł zblanszuj i przełóż na patelnię. Podsmaż wraz z pieczarkami i dodaj czosnek, tymianek, masło, świeżo mielony pieprz i sól morską. |
| Frytki usmaż w głębokim oleju w 175°C, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. |
| Na talerz lub deskę do serwowania wyłóż frytki Steakhouse, na nie żebro. Z boku ułóż warzywa i sos w oddzielnym pojemniku. |
| Żeberka wołowe wolno gotowane 6,5 kg | 446,88 zł |
| Steakhouse Frites, 2000g | 21,80 zł |
| Sos z żeberek | |
| Ocet balsamiczny 50 g | 1,79 zł |
| Cukier 70 g | 0,25 zł |
| Miód 30 g | 2,82 zł |
| Marchew 500 g | 2,00 zł |
| Brokuł 500 g | 2,70 zł |
| Pieczarki 500 g | 4,25 zł |
| Czosnek 100 g | 2,28 zł |
| Masło 200 g | 6,28 zł |
| Tymianek | 0,05 zł |
| Papryczka piri piri | 0,90 zł |
| Sól, pieprz | 0,05 zł |
| Koszt 10 porcji | 492,05 zł |
| Koszt porcji | 49,21 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży | 150,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!