Żebra po azjatycku z ziemniakami schłodzonymi

/ Dania z wołowiną sous vide

Żebra po azjatycku z ziemniakami schłodzonymi

Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Zebra wołowe podane w stylu azjatyckim w towarzystwie ziemniaków oraz warzyw.

Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites 1 kg
Żeberek wołowych wolno gotowanych 6,5 kg
Sos z żeberek
Oleju 150 ml
Grzybów shimeji300 g
Papryczki piri piri 5 g
Brokułu chińskiego 300 g
Kapusty pak choi300 g
Szczypioru50 g
Sezamu prażonego 5 g
Składniki na sos:
Sosu sojowego300 ml
Cukru250 g
Sosu Sriracha2 g
Sosu Mirin300 ml
Żeberka wołowe potnij na pojedyncze kostki, układamy na blaszce i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmażamy małe ziemniaczki schłodzone, po 2 minutach dodaj grzyby shimeji, brokuł chiński, przeciętą kapustę pak choi i karmelizujemy. Na koniec dodaj sezam. Podlej wszystko sosem z żeber.
Do rondla wlej sos sojowy, dodaj cukier, sosy Mirin i Srirache. Wszystko gotuj na wolnym ogniu i zredukuj. 4. Na talerz wyłóż warzywa wraz z ziemniaczkami. Serwuj 3 kostki żebra na 1 porcję i polej sosem. Całość posyp świeżym szczypiorem i sezamem.
Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites 1 kg7,79 zł
Żeberek wołowych wolno gotowanych 6,5 kg414,38 zł
Sos z żeberek
Oleju 150 ml0,15 zł
Grzybów shimeji 300 g13,98 zł
Papryczki piri piri 5 g0,80 zł
Brokułu chińskiego 300 g25,50 zł
Kapusty pak choi 300 g10,50 zł
Szczypioru 50 g3,44 zł
Sezamu prażonego 5 g0,22 zł
Sosu sojowego 300 ml11,07 zł
Cukru 250 g0,85 zł
Sosu Sriracha 2 g0,04 zł
Sosu mirin 300 ml10,50 zł
Koszt 10 porcji499,22 zł
Koszt porcji49,92 zł
Sugerowana cena sprzedaży 149 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!