Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Zebra wołowe podane w stylu azjatyckim w towarzystwie ziemniaków oraz warzyw.
/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Zebra wołowe podane w stylu azjatyckim w towarzystwie ziemniaków oraz warzyw.
Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites | 1 kg |
Żeberek wołowych wolno gotowanych | 6,5 kg |
Sos z żeberek | |
Oleju | 150 ml |
Grzybów shimeji | 300 g |
Papryczki piri piri | 5 g |
Brokułu chińskiego | 300 g |
Kapusty pak choi | 300 g |
Szczypioru | 50 g |
Sezamu prażonego | 5 g |
Składniki na sos: | |
Sosu sojowego | 300 ml |
Cukru | 250 g |
Sosu Sriracha | 2 g |
Sosu Mirin | 300 ml |
Żeberka wołowe potnij na pojedyncze kostki, układamy na blaszce i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut. |
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmażamy małe ziemniaczki schłodzone, po 2 minutach dodaj grzyby shimeji, brokuł chiński, przeciętą kapustę pak choi i karmelizujemy. Na koniec dodaj sezam. Podlej wszystko sosem z żeber. |
Do rondla wlej sos sojowy, dodaj cukier, sosy Mirin i Srirache. Wszystko gotuj na wolnym ogniu i zredukuj. 4. Na talerz wyłóż warzywa wraz z ziemniaczkami. Serwuj 3 kostki żebra na 1 porcję i polej sosem. Całość posyp świeżym szczypiorem i sezamem. |
Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites 1 kg | 7,79 zł |
Żeberek wołowych wolno gotowanych 6,5 kg | 414,38 zł |
Sos z żeberek | |
Oleju 150 ml | 0,15 zł |
Grzybów shimeji 300 g | 13,98 zł |
Papryczki piri piri 5 g | 0,80 zł |
Brokułu chińskiego 300 g | 25,50 zł |
Kapusty pak choi 300 g | 10,50 zł |
Szczypioru 50 g | 3,44 zł |
Sezamu prażonego 5 g | 0,22 zł |
Sosu sojowego 300 ml | 11,07 zł |
Cukru 250 g | 0,85 zł |
Sosu Sriracha 2 g | 0,04 zł |
Sosu mirin 300 ml | 10,50 zł |
Koszt 10 porcji | 499,22 zł |
Koszt porcji | 49,92 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 149 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!