Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Zebra wołowe podane w stylu azjatyckim w towarzystwie ziemniaków oraz warzyw.

/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Zebra wołowe podane w stylu azjatyckim w towarzystwie ziemniaków oraz warzyw.
| Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites | 1 kg |
| Żeberek wołowych wolno gotowanych | 6,5 kg |
| Sos z żeberek | |
| Oleju | 150 ml |
| Grzybów shimeji | 300 g |
| Papryczki piri piri | 5 g |
| Brokułu chińskiego | 300 g |
| Kapusty pak choi | 300 g |
| Szczypioru | 50 g |
| Sezamu prażonego | 5 g |
| Składniki na sos: | |
| Sosu sojowego | 300 ml |
| Cukru | 250 g |
| Sosu Sriracha | 2 g |
| Sosu Mirin | 300 ml |
| Żeberka wołowe potnij na pojedyncze kostki, układamy na blaszce i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut. |
| Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmażamy małe ziemniaczki schłodzone, po 2 minutach dodaj grzyby shimeji, brokuł chiński, przeciętą kapustę pak choi i karmelizujemy. Na koniec dodaj sezam. Podlej wszystko sosem z żeber. |
| Do rondla wlej sos sojowy, dodaj cukier, sosy Mirin i Srirache. Wszystko gotuj na wolnym ogniu i zredukuj. 4. Na talerz wyłóż warzywa wraz z ziemniaczkami. Serwuj 3 kostki żebra na 1 porcję i polej sosem. Całość posyp świeżym szczypiorem i sezamem. |
| Małych ziemniaczków schłodzonych Farm Frites 1 kg | 7,79 zł |
| Żeberek wołowych wolno gotowanych 6,5 kg | 446,88 zł |
| Sos z żeberek | |
| Oleju 150 ml | 0,75 zł |
| Grzybów shimeji 300 g | 10,40 zł |
| Papryczki piri piri 5 g | 0,65 zł |
| Brokułu chińskiego 300 g | 5,00 zł |
| Kapusty pak choi 300 g | 2,10 zł |
| Szczypioru 50 g | 1,47 zł |
| Sezamu prażonego 5 g | 0,12 zł |
| Sosu sojowego 300 ml | 12,50 zł |
| Cukru 250 g | 0,89 zł |
| Sosu Sriracha 2 g | 0,10 zł |
| Sosu mirin 300 ml | 10,50 zł |
| Koszt 10 porcji | 499,15 zł |
| Koszt porcji | 49,92 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży | 149,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!