Ziemniak z szarpaną wołowiną, sosem serowym i warzywami

/ Dania z wołowiną sous vide

Ziemniak z szarpaną wołowiną, sosem serowym i warzywami

Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Pieczony ziemniak podany z szarpaną wołowina i warzywami polany gorącym sosem serowym.

Kalkulacja na 10 porcji
Duże ziemniaki ze skórką10 szt.
Szarpana wołowina1kg
Marchew500 g
Brokuł500 g
Sos serowy500 g
Białe wino150 ml
Masło50 g
Szczypiorek100 g
Sól, pieprz
Ziemniaka nacinamy, wydrążamy część z góry i faszerujemy go szarpaną wołowiną.
Oblewamy sosem serowym i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut.
Marchew i brokuł blanszujemy, przekładamy na patelnię i karmelizujemy.
Podlewamy odrobiną białego wina, dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy ziemniaka na talerz, posypujemy szczypiorem i dodajemy warzywa.
Dużych ziemniaków ze skórką 10 szt20,48 zł
Szarpana wołowina 1 kg65,63 zł
Sos serowy 500 g10,21 zł
Marchew 500 g 2,00 zł
Brokuł 500 g 2,70 zł
Wino białe 150 ml6,00 zł
Masło 50 g0,98 zł
Szczypior 100 g2,94 zł
Sól, pieprz0,05
Koszt 10 porcji107,02 zł
Koszt porcji10,70 zł
Sugerowana cena sprzedaży31,00 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie /akcesorium
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!