Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Pieczony ziemniak podany z szarpaną wołowina i warzywami polany gorącym sosem serowym.
/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Pieczony ziemniak podany z szarpaną wołowina i warzywami polany gorącym sosem serowym.
Duże ziemniaki ze skórką | 10 szt. |
Szarpana wołowina | 1kg |
Marchew | 500 g |
Brokuł | 500 g |
Sos serowy | 500 g |
Białe wino | 150 ml |
Masło | 50 g |
Szczypiorek | 100 g |
Sól, pieprz |
Ziemniaka nacinamy, wydrążamy część z góry i faszerujemy go szarpaną wołowiną. |
Oblewamy sosem serowym i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut. |
Marchew i brokuł blanszujemy, przekładamy na patelnię i karmelizujemy. |
Podlewamy odrobiną białego wina, dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. |
Wykładamy ziemniaka na talerz, posypujemy szczypiorem i dodajemy warzywa. |
Dużych ziemniaków ze skórką 10 szt | 20,48 zł |
Szarpana wołowina 1 kg | 65,63 zł |
Sos serowy 500 g | 10,21 zł |
Marchew 500 g | 2,00 zł |
Brokuł 500 g | 2,70 zł |
Wino białe 150 ml | 6,00 zł |
Masło 50 g | 0,98 zł |
Szczypior 100 g | 2,94 zł |
Sól, pieprz | 0,05 |
Koszt 10 porcji | 107,02 zł |
Koszt porcji | 10,70 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 31,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!