Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Pieczony ziemniak podany z szarpaną wołowina i warzywami polany gorącym sosem serowym.

/ Dania z wołowiną sous vide
Produkty wolno gotowane zaskoczą smakiem niejednego klienta. Pieczony ziemniak podany z szarpaną wołowina i warzywami polany gorącym sosem serowym.
| Duże ziemniaki ze skórką | 10 szt. |
| Szarpana wołowina | 1kg |
| Marchew | 500 g |
| Brokuł | 500 g |
| Sos serowy | 500 g |
| Białe wino | 150 ml |
| Masło | 50 g |
| Szczypiorek | 100 g |
| Sól, pieprz |
| Ziemniaka nacinamy, wydrążamy część z góry i faszerujemy go szarpaną wołowiną. |
| Oblewamy sosem serowym i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut. |
| Marchew i brokuł blanszujemy, przekładamy na patelnię i karmelizujemy. |
| Podlewamy odrobiną białego wina, dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. |
| Wykładamy ziemniaka na talerz, posypujemy szczypiorem i dodajemy warzywa. |
| Dużych ziemniaków ze skórką 10 szt | 20,48 zł |
| Szarpana wołowina 1 kg | 68,13 zł |
| Sos serowy 500 g | 10,21 zł |
| Marchew 500 g | 2,00 zł |
| Brokuł 500 g | 2,70 zł |
| Wino białe 150 ml | 6,00 zł |
| Masło 50 g | 0,98 zł |
| Szczypior 100 g | 2,94 zł |
| Sól, pieprz | 0,05 |
| Koszt 10 porcji | 107,02 zł |
| Koszt porcji | 10,95 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży | 33,00 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!