Polik wołowy z borowikami i truflą, serwowany na puree ziemniaczanym

Polik wołowy z borowikami i truflą + puree

/ Polik wołowy z borowikami i truflą + puree

Polik wołowy z borowikami i truflą, serwowany na puree ziemniaczanym

Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową.
Atłasowe puree do towarzystwa.

10 porcji
Polik wołowy1,5 kg
Borowiki300 gr
Puree ziemniaczane2 kg
Śmietana 30%1l
Masło100 gr
Oliwa Truflowa20 ml
Białe wino50 ml
Cebula50 gr
Olej20 ml
Puree Farm Frites przygotuj zgodnie z instrukcją, dodaj masło i sól.
Polik wołowy przygotuj wybierając jedną z metod przygotowania.
Przypraw solą i cukrem, wciąsnij odrobinę cytryny, wykończ masłem.
Borowiki podsmażamy na rozgranym oleju. Dodajemy cebule.
Możemy dodać świeży tymianek. Deglasujemy białym winem, podlewamy śmietanką 30% redukujemy do uzyskania odpowiedniej konsy.
Dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą truflową.
Zblanszowany brokuł, doprawiamy solą i pieprzem.
Polik wołowy118,1 zł
Borowiki18 zł
Puree ziemniaczane18 zł
Śmietanka 30%19,3 zł
Masło4,4 zł
Sól, Pieprz1 zł
Oliwa truflowa1,4 zł
Białe wino1,5 zł
Cebula10 gr
Olej10 gr
Koszt 10 porcji181,9 zł
Koszt 1 porcji18,19 zł
Sugerowana cena sprzedaży49,5 zł
* prezentowana kalkulacja jest przybliżona
Stwórz zestaw:
Stwórz danie z naszym produktem. Wykorzystaj nasze grafiki i zdjęcia.
Produkt
Opakowanie /akcesorium
Materiały reklamowe

Zobacz również inne warianty:

Podziel się:

Napisz do nas!

Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!