Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową. Atłasowe puree do towarzystwa.
/ Polik wołowy z borowikami i truflą + puree
Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową. Atłasowe puree do towarzystwa.
Polik wołowy | 1,5 kg |
Borowiki | 300 gr |
Puree ziemniaczane | 2 kg |
Śmietana 30% | 1l |
Masło | 100 gr |
Oliwa Truflowa | 20 ml |
Białe wino | 50 ml |
Cebula | 50 gr |
Olej | 20 ml |
Puree Farm Frites przygotuj zgodnie z instrukcją, dodaj masło i sól. |
Polik wołowy przygotuj wybierając jedną z metod przygotowania. |
Przypraw solą i cukrem, wciąsnij odrobinę cytryny, wykończ masłem. |
Borowiki podsmażamy na rozgranym oleju. Dodajemy cebule. |
Możemy dodać świeży tymianek. Deglasujemy białym winem, podlewamy śmietanką 30% redukujemy do uzyskania odpowiedniej konsy. |
Dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą truflową. |
Zblanszowany brokuł, doprawiamy solą i pieprzem. |
Polik wołowy | 118,1 zł |
Borowiki | 18 zł |
Puree ziemniaczane | 18 zł |
Śmietanka 30% | 19,3 zł |
Masło | 4,4 zł |
Sól, Pieprz | 1 zł |
Oliwa truflowa | 1,4 zł |
Białe wino | 1,5 zł |
Cebula | 10 gr |
Olej | 10 gr |
Koszt 10 porcji | 181,9 zł |
Koszt 1 porcji | 18,19 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 49,5 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!