Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową. Atłasowe puree do towarzystwa.
/ Polik wołowy z borowikami i truflą + puree
Danie pełne aromatów.
Soczysty polik w śmietanowym sosie z aromatycznymi grzybami i nutą truflową. Atłasowe puree do towarzystwa.
| Polik wołowy | 1,5 kg |
| Borowiki | 300 gr |
| Puree ziemniaczane | 2 kg |
| Śmietana 30% | 1l |
| Masło | 100 gr |
| Oliwa Truflowa | 20 ml |
| Białe wino | 50 ml |
| Cebula | 50 gr |
| Olej | 20 ml |
| Puree Farm Frites przygotuj zgodnie z instrukcją, dodaj masło i sól. |
| Polik wołowy przygotuj wybierając jedną z metod przygotowania. |
| Przypraw solą i cukrem, wciąsnij odrobinę cytryny, wykończ masłem. |
| Borowiki podsmażamy na rozgranym oleju. Dodajemy cebule. |
| Możemy dodać świeży tymianek. Deglasujemy białym winem, podlewamy śmietanką 30% redukujemy do uzyskania odpowiedniej konsy. |
| Dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą truflową. |
| Zblanszowany brokuł, doprawiamy solą i pieprzem. |
| Polik wołowy | 118,1 zł |
| Borowiki | 18 zł |
| Puree ziemniaczane | 18 zł |
| Śmietanka 30% | 19,3 zł |
| Masło | 4,4 zł |
| Sól, Pieprz | 1 zł |
| Oliwa truflowa | 1,4 zł |
| Białe wino | 1,5 zł |
| Cebula | 10 gr |
| Olej | 10 gr |
| Koszt 10 porcji | 181,9 zł |
| Koszt 1 porcji | 18,19 zł |
| Sugerowana cena sprzedaży | 49,5 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!