/ żeberka z bigosem + cząstki ziemniaka
Żeberka wieprzowe AJ Food | 10 szt. |
Ziemniaczki "wedges" | 1,5 kg |
Kapusta kiszona | 1 kg |
Śliwki wędzone | 100 g |
Słodka kapusta | 1,3 kg |
Cebula | 30 g |
Kawałki mięsa dziczyzny - Łopatka | 300 g |
Kiełbasa Myśliwska | 150 g |
Koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
Liście laurowe | 5 szt. |
Ziele angielskie | 10 szt. |
Cukier | 50 g |
Czerwone wino | 150 ml |
Kurki do dekoracji | 150 g |
Czosnek | 10 g |
Masło | 30 g |
Olej | 30 ml |
Żeberka - podgrzewaj 30 min, w kąpieli wodnej w temperaturze 80 stopni. |
Podsmaż na oleju dziczyznę i kiełbasę, a następnie cebulę. |
Dodaj kiszoną kapustę, liść laurowy i zielę angielskie. Obgotuj. |
Dodaj kapustę slodką, koncentrat pomidorowy i czerwone wino. |
Przypraw do smaku solą, cukrem, słodką i wędzoną papryką. |
Gotuj do miękkości. |
Ziemniaczki wedges przygotuj we frytownicy. |
Żeberka udekoruj smażonymi kurkami, serwuj z chrupiącymi cząstkami ziemniaka i bigosem. |
Żeberka wieprzowe AJ Food | 337,5 zł |
Kapusta kiszona | 8,5 zł |
Śliwki wędzone | 3,5 zł |
Słodka kapusta | 3,2 zł |
Cebula | 10 gr |
Kawałki miesa dziczyzny - łopatka | 24 zł |
Kiełbasa myśliwska | 9,5 zł |
Koncentrat pomidorowy | 30 gr |
Liście laurowe | 20 gr |
Ziele angielskie | 40 gr |
Cukier | 30 gr |
Czerwone wino | 5 zł |
Ziemniaczki "wedges" | 17 zł |
Kurki do dekoracji | 11,7 zł |
Czosnek | 30 gr |
Masło | 1,3 zł |
Olej | 20 gr |
Koszt 10 porcji | 423 zł |
Koszt 1 porcji | 42,3 zł |
Sugerowana cena sprzedaży | 89,9 zł |
Podziel się:
Potrzebujesz pomocy w wyborze odpowiedniego produktu / konceptu lub chcesz uzyskać więcej informacji na jego temat? Napisz do nas!