30 stycznia w hotelu Aparton w Ustce odbyła się się kolejna edycja Chefs Only, w której mieliśmy przyjemność uczestniczyć. Hasłem tej edycji było „Poznaj innowacje 2024: Nowoczesna kuchnia roślinna i alternatywna”
Dzień rozpoczął się od prezentacji naszego kucharza Mariusza Gachewicza, który zaskoczył przybyłych szefów kuchni wyjątkowymi konceptami opartymi w dużej mierze na produktach bezglutenowych.
Aktualnie jesteśmy świadkami wielu zmian na rynku gastronomicznym, nie da się nie zauważyć, że coraz więcej gości w restauracjach, hotelach czy kawiarniach kieruje swoje wybory między innymi ku daniom i przekąskom bezglutenowym, czy bez laktozy. Jest to ukierunkowane nie tylko nietolerancjami, ale również modą. Warto zwrócić uwagę na ten fakt w prowadzonych lokalach i zapewnić swoim gościom wybór.
W ofercie AJ Food znajdują się między innymi bezglutenowe produkty marki Schär, ale również wegańskie, bez glutenu i bez laktozy sosy marki Remia oraz Gouda’s Glorie, które można zakupić bezpośrednio w naszym sklepie intenetowym https://sklep.ajfood.pl/.